Over Adinda van MomBody & Mind

Wie is Adinda van MomBody & Mind?

Ik ben Adinda Gersen, eetgedrag- en anti-dieetcoach. Ik ben getrouwd met Jeffrey en ik ben mama van Ryan (2019) en Luke (2021). Ik heb de opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan en heb mij daarna gespecialiseerd in de richting van Intuïtief Eten, lichaamswaardering zelfbeeld en zelfacceptatie.

Het is mijn missie om mama's te helpen bij het ontwikkelen van een ontspannen relatie met eten en hun mamalijf. Dit allemaal zodat zij weer kunnen genieten van eten zonder schuldgevoelens, een eind kunnen maken aan die eeuwige strijd met diëten, zich niet meer laten tegenhouden door hun gewicht of lichaamsvorm, zichzelf kunnen accepteren zoals ze zijn en dit alles ook door kunnen geven aan hun kindje(s), zodat hen die worsteling met eten en hun zelfbeeld bespaard blijft.

Mijn ultieme droom?

Een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt ongeacht zijn/haar lichaamsvorm en gewicht. Waarin diëten niet meer bestaan, eten gewoon eten is en stigmatisering en gewichtsdiscriminatie niet meer bestaan.

Intuïtief Eten

De basis van al mijn coaching is Intuïtief Eten. Ik ben in 2019 gestart met het werken met deze methode en ik moet eerlijk zeggen dat dit echt een verademing is ten op zichtte van wat ik heb geleerd in de opleiding Voeding en Diëtetiek. Het geeft mensen zoveel rust en vrijheid terug. Eindelijk kunnen zij voor eens en voor altijd een einde maken aan die eeuwige strijd met diëten, eten en hun gewicht. 

Intuïtief Eten is een wetenschappelijk bewezen anti-dieetmethode Het is een persoonlijk proces waarbij je, je gezondheid respecteert door naar je eigen innerlijk signalen, zoals honger, verzadiging en voldoening te luisteren. Selfcare, begrip, en respect voor alle lichamen staat centraal bij Intuïtief Eten!

Gewichtsneutraal

Ik heb ervoor gekozen om gewichtsneutraal te werken. Ik ga er vanuit dat alle lichamen respect en goede zorg verdienen ongeacht gewicht en/of lichaamsvorm.

Gewichtsneutraal werken houdt in dat de focus op gezondheid ligt ongeacht het gewicht en dat veranderingen of verbeteringen in de gezondheid worden nagestreefd in plaats van gewichtstoename of -afname. Bij mij staat dan ook het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten, bewegen en het lichaam centraal.

Rust rondom eten en acceptatie van mijn mamalijf

Ik ontdekte dat er helemaal niet zo veel spannends gebeurde wanneer ik de controle los liet. Ik kwam niet ineens heel veel aan in gewicht en het onrustige eetgedrag en de snaaibuien maakte plaats voor ontspanning en rust (zowel mentaal als fysiek). Ook merkte ik dat afvallen of mijn lichaam veranderen niet meer mijn belangrijkste doel en drijfveer was. Ik wilde gewoon goed voor mezelf zorgen en het lukte mij steeds beter om mijn mamalijf te accepteren zoals het is.

Postnatale depressie

In 2021 raakte ik zwanger van mijn jongste zoon Luke. Tegelijkertijd hoorde we dat mijn moeder heel erg ziek was. Mede hierdoor ontwikkelde ik na de bevalling een postnatale depressie.

Ondanks dat dit een hele zware periode is geweest, ben ik ook dankbaar dat ik ruimte kreeg om aan mijzelf te werken.

Ik leerde beter voor mezelf te zorgen door mijn emoties meer de ruimte te geven en dingen te verwerken die ik nooit een plekje had gegeven. Ook besefte ik mij meer dan ooit dat het leven altijd nu is en nooit morgen. Je weet nooit wat morgen je gaat brengen. Zowel ik als mijn moeder waren van de één op andere dag ziek en we hadden hier totaal geen controle over.

MomBody & Mind

Ik heb altijd de wens gehad om onderneemster te worden. Door mijn postnatale depressie en de ziekte (en uiteindelijk het overlijden) van mijn moeder werd het gevoel dat ik mijn droomleven moest gaan leiden steeds sterker. Dus in oktober 2022 was MomBody & Mind geboren.

Binnen MomBody & Mind help ik mama's bij het ontwikkelen van een ontspannen relatie met eten en hun mamalijf. Dit is belangrijk, omdat het leven gewoon simpelweg te kort is om je continu zorgen te maken over je gewicht. Iedere mama zou haar droomleven moeten leiden en zich hierin niet moeten laten tegenhouden door onzekerheid, twijfels en struggles rondom haar mamalijf.

En ik weet dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar daarom ben ik er. Ik ben er voor alle mama's die een einde willen maken aan die eeuwige strijd met diëten, eten en hun mamalijf. Je hoeft het niet alleen te doen ♥

Wat maakt mij anders?

Wat mij anders maakt dan andere coaches op het gebied van voeding en gezondheid? Ik focus mij niet op afvallen. Geen Quick fixes die voor even resultaat opleveren, maar een lange termijn oplossing waar jij de rest van je leven plezier van hebt. Bij mij geen verboden voedingsmiddelen, eetschema's en strenge regels. Nee, we kijken samen naar jouw gedrag en onderzoeken waar dit vandaan komt. Vervolgens kijken we naar een oplossing die bij jou past. Waar voel jij je goed bij en waar voelt jouw lichaam zich het meest comfortabel bij? Wat zorgt ervoor dat jij gelukkig bent en lekker in je vel zit? En dit is voor iedereen anders. Je krijgt van mij dus echt een oplossing op maat. Die bij jou past.