MomBody & Mind opleidingstraject professionals

Het opleidingstraject waarin jij alle informatie, handvatten en tools vindt om zelfverzekerd en vol vertrouwen te kunnen gaan werken met Intuïtief Eten.

Het MomBody & Mind professionals intuïtief Eten opleidingstraject leert jou alles over werken met Intuïtief Eten.

Dit is één van de weinige plekken in Nederland waar je alle informatie, tools en handvatten om cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij Intuïtief Eten, bij elkaar verzameld kunt vinden.

MomBody & Mind biedt een volledig pakket aan waarmee jij direct zelfstandig en vol zelfvertrouwen aan de slag kunt in jouw praktijk met Intuïtief Eten.


Help mee bij het verspreiden van de anti-dieetvisie en een gewichtsneutrale aanpak en maak deel uit van een netwerk met gelijkgestemde professionals.

Accreditatie is toegekend voor gewichtsconsulenten door de BGN voor 25 nascholingspunten

Wil jij het binnen jouw coaching anders gaan doen?

✔ Je wilt jouw cliënten echt verder helpen
✔ Je bent geen voorstander van diëten
✔Je wilt niet werken met voedingsschema's, calorieën tellen en verboden voedingsmiddelen
✔Je wilt graag meer leren over een andere manier van coaching
✔ Je mist een netwerk om je heen om mee te sparren en samen te werken
✔Je hebt interesse in werken met Intuïtief Eten, maar weet niet goed waar je moet beginnen en hoe je dit aan moet pakken. 

Aanmelden

Wil je dit...?

 • Voorkomen dat jouw cliënten telkens terugvallen in oude patronen en afhaken
 • Ervoor zorgen dat cliënten stoppen met het maken van ongezonde keuzes
 • Cliënten helpen bij het aannemen van gezond gedrag, zonder dat het voor ze voelt als een straf
 • Jouw cliënten blijvend gemotiveerd houden (minder afhakers)
 • Niet meer alleen aan de oppervlakte blijven, maar echt een laagje dieper gaan in jouw coaching. Aan de slag gaan met de kern van de onrust rondom eten.
 • Werken volgens de anti-dieetvisie en gebruik maken van Intuïtief Eten (maar je weet nog niet goed hoe je dit het beste kunt doen)
 • Een duidelijk stappenplan ontvangen over hoe je Intuïtief Eten kan implementeren in jouw praktijk inclusief handige tools en materialen die jij kunt inzetten om jouw cliënten optimaal te kunnen begeleiden op hun reis richting Intuïtief Eten?

"Ondanks dat ik twijfelde over de investering, ben ik toch blij dat ik het gedaan heb! Dit traject heeft mij zoveel meer zelfvertrouwen gegeven om echt aan de slag te durven gaan met Intuïtief Eten in de praktijk. Ik heb niet alleen veel geleerd, maar ook de praktische vertaling naar de praktijk is super fijn! Hierdoor weet je precies wat je jouw cliënten kunt aanreiken om ze op de best mogelijke manier te kunnen begeleiden".

Chantal - Gewichtsconsulent

Dan is het MomBody & Mind opleidingstraject voor professionals zeker iets voor jou!

Een volwaardig opleidingstraject met alle info over Intuïtief Eten met daarbij een ruim aanbod aan oefeningen en materialen om te gebruiken bij jou in de praktijk

Een 3-maanden durend online opleidingstraject met groepssessies waarin vraagstukken en casussen worden behandeld over werken met Intuïtief Eten en het laten groeien van jouw praktijk

Toegang tot de online leeromgeving waarin jij alle informatie, tools en materialen kunt vinden die jij nodig hebt om te kunnen werken met Intuïtief Eten.

Toegang tot een online community met gelijkgestemde professionals waarin jij al jouw vragen kunt stellen, casussen kunt voorleggen en kunt sparren

Na afloop van het opleidingstraject, ontvang je van mij een officieel certificaat, zodat je echt gecertificeerd aan de slag kunt met Intuïtief Eten in jouw praktijk.

Na het aanmelden, ontvang je van mij direct de inloggegevens voor de online leeromgeving en kun jij dus meteen van start!

Inhoud trajecten

Wat krijg je als je, je aanmeldt?

Opleidingstraject

Persoonlijke aandacht

 • Een uitgebreide 1:1 call waarin jij al je vragen kunt stellen over werken met Intuïtief Eten
 • Persoonlijk traject waarin we samen kijken hoe jij Intuïtief Eten kunt implementeren in jouw praktijk
 • 3 maanden toegang tot de online leeromgeving boordevol modules met informatie, oefeningen en materialen die jij nodig hebt om jouw cliënten zog goed mogelijk te begeleiden op hun reis richting Intuïtief Eten
 • Toegang tot de online community waarin jij kunt overleggen en sparren met de andere professionals
 • 24/5 Whatsapp support, zodat jij mij direct al jouw vragen kunt stellen
 • Automatisch toegang tot updates gedurende jouw traject
 • Accreditatie is toegekend door de BGN voor 25 nascholingspunten

€ 497,- ex btw

Betalen in termijnen is mogelijk!

Aanmelden

Bonus 1

Waardegericht leven

Als bonus ontvang jij gratis toegang tot de bonusmodule "Waardegericht leven". In deze module leer jij alles over hoe jij met jouw cliënt kunt gaan inzetten op leven volgens zijn waarden en doelen.

Je leert hoe je jouw cliënt de stap kunt laten zetten van leven vanuit onvrede over zijn lichaam en angst om dik te worden/ongezond te zijn/nooit gewicht te verliezen; naar leven vanuit zelfrespect en waardering voor zichzelf en dat gewicht niet meer zo allesbepalend laten zijn in de keuzes die jouw client maakt.

Dit wil ik!

Bonus 2

Online Workshop: Angst om aan te komen

Elke 3 maanden geef ik een live online workshop over hoe je om kunt gaan met de angst om aan te komen die bij veel cliënten speelt. 

Onvrede over het lichaam en angst om aan te komen/dik te blijven is voor veel cliënten de reden dat zij worstelen met hun eetgedrag en niet volledig de overstap kunnen maken naar Intuïtief Eten.

Voor het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten is het belangrijk om de focus op afvallen en de angst om dik te zijn/worden volledig los te kunnen laten.

In deze live online workshop neem ik je mee in hoe je jouw cliënt kunt begeleiden wanneer hij worstelt met deze angst en welke stappen je samen met jouw cliënt kunt nemen om hem hier los van te laten komen. 

Dit wil ik!

"Ik had mij al een tijdje proberen te verdiepen in Intuïtief Eten en ik dacht dat ik al best wat wist. Maar deze opleiding heeft mij nog zoveel meer geleerd over werken volgens deze methode. Ik durf nu echt volledig over te gaan naar deze manier van werken en het heeft mij voldoende zelfvertrouwen gegeven om daadwerkelijk de stap te zetten naar een gewichtsneutrale praktijk."

Anja - Diëtist

Door wie?

Mijn naam is Adinda Gersen en ik ben eigenaresse van MomBody & Mind. Ik heb de studie Voeding en Diëtetiek gedaan en ben gespecialiseerd in Intuïtief Eten, gewichtsneutraal werken en lichaamsbeeld.

De afgelopen jaren heb ik binnen MomBody & Mind veel mama's mogen helpen bij het ontwikkelen van een ontspannen relatie met eten en hun lichaam.

Naast veel ervaring en kennis heb ik ook een heleboel tools en materialen ontwikkeld om mijn cliënten optimaal te kunnen begeleiden naar een goede relatie met eten en zichzelf.

Ik vind het belangrijk dat anti-dieetcoaching en de gewichtsneutrale aanpak verspreid wordt, omdat ik er van overtuigd bent dat je cliënten met deze aanpak echt kunt helpen. Niet voor even, maar op de lange termijn.

Daarom ga ik nu deze visie verspreiden onder gezondheidsprofessionals (zoals jij) en zal ik al mijn kennis, ervaring, materialen en tools (die ik de afgelopen jaren heb verzameld) met je delen!

Twijfel je?

Of heb je nog vragen? Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit kennismakingsgesprek is een gesprek van ongeveer 30 minuten met mij persoonlijk.

Of stuur mij een berichtje:

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het opleidingstraject?

Het traject duurt 3 maanden

Mag iedereen deelnemen aan dit traject?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Ik vind het belangrijk dat je met de juiste motivatie en visie instapt. Daarom maken we altijd eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of er een match is.

Voor wie is dit traject bedoeld?

Voor gezondheidsprofessionals die niet goed weten hoe ze Intuïtief Eten en gewichtsneutraal werken moeten implementeren in hun prakijkt. Die graag de juiste informatie, tools en materialen willen ontvangen om hun cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Kan ik als gewichtsconsulent punten krijgen voor mijn accreditatie?

Jazeker. Accreditatie is toegekend door de BGN voor 25 nascholingspunten

Kan ik in termijnen betalen?

Er is mogelijkheid om in termijnen te betalen

Mijn cliënten willen afvallen. Is deze methode dan wel geschikt voor mijn praktijk?

De meeste mensen hebben het verlangen gewicht te verliezen. Vaak hopen ze dit te bereiken door zich daar ook op te focussen. De wetenschap laat echter het tegenovergestelde zien. Door je te blijven focussen op afvallen, ontwikkelt iemand een onrustige relatie met eten en een slecht zelfbeeld.

Het is niet zo dat jouw cliënten nooit meer gewicht zullen verliezen wanneer zij starten met Intuïtief Eten. Het zou een gevolg kunnen zijn van weer eten op gevoel.

Aan jou als professional de taak (en ik hoop eigenlijk dat je dit altijd al doet) om op zoek te gaan naar de reden die achter de wens om af te vallen zit. Waarom wilt iemand zo graag gewicht verliezen? Wat zit hier achter? En probeer je dan daar op te focussen. Dat is namelijk de kern van het probleem.

Kan ik deze opleiding laten vergoeden door mijn werkgever?

Jazeker! Er zijn al een aantal deelnemers geweest die hun deelname hebben laten vergoeden door een werkgever. Bijvoorbeeld via een persoonlijk opleidingsbudget. Overleg vooral op jouw werk wat de mogelijkheden hierin zijn.

Als je je aanmeldt, krijg je uiteraard een factuur die je 100% zakelijk kan opvoeren als ondernemer. Ben je geen ondernemer en wil je een factuur op naam van de werkgever, dan kan ik dit voor je regelen.

Kan ik ook meedoen als ik niet werk als diëtist of gewichtsconsulent?

Jazeker! Professionals vanuit meerdere beroepsgroepen kunnen werken met Intuïtief Eten. Denk aan personal trainers, yoga docente,mom/lifecoach, therapeut, eetstoornis expert, GZ psycholoog, onlinecontent creator, en nog veel meer. Je leert kennis en tools die voor zoveel beroepsgroepen ontzettend waardevol zijn!

Krijg ik een certificaat na het afronden van het traject?

Na afloop van het opleidingstraject, ontvang je van mij een officieel certificaat, zodat je echt gecertificeerd aan de slag kunt met Intuïtief Eten in jouw praktijk.