Mama in de spotlight: Noortje Mols

Mama in de spotlight: Noortje Mols

Mama in de spotlight. In deze rubriek zet ik elke maand een mama in de spotlight die vertelt over het moederschap en haar uitdagingen rondom eten en haar mamalijf. Gewoon omdat alle mama's gezien mogen worden voor wie ze zijn, maar vooral om echte mama's te laten zien en andere mama's te inspireren en ze het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn die het soms moeilijk hebben.

Deze week in de spotlight: Noortje Mols (37)

Doktersassistente en mama van 2 kids

Noortje (37) heeft samen met haar partner Ivo twee kinderen. Een dochter van bijna 5 en een zoon van bijna 2 jaar. Ze werkt als doktersassistente bij de huisarts en een verloskundigenpraktijk. 

Noortje volgt op dit moment het "Omarm je mamalijf" traject en wanneer zij in de spiegel kijke ziet zij een vrouw die veel heeft meegemaakt de afgelopen jaren en die langzaam haar zelfliefde en eigenwaarde weer aan het terugvinden is. Ze omschrijft zichzelf als iemand die niet snel klaagt, maar draagt... 

Noortje omschrijft het moederschap als het mooiste, maar ook pittigste cadeau dat er is. "Ik ben heel erg dankbaar het te mogen ervaren. Je staat 24/7 aan en dat 365 dagen per jaar."

De balans

Voor Noortje zit de grootste uitdaging in het moederschap in de balans tussen werk en privé vinden. "Ik vind het enorm lastig als ik aan het werk ben en één van de kinderen is ziek. Ik hou enorm van mijn werk, maar natuurlijk ook van mijn kinderen."

Noortje vindt het ook erg lastig om, sinds dat ze moeders is, me-time in te plannen en zichzelf voldoende prioriteit te geven. 

"Het allermooiste aan het moederschap vind ik de onvoorwaardelijke liefde. Die kleine snoetjes die altijd blij zijn om je te zien. Hun knuffels zijn zo enorm helend!"

Mijn lichaam veranderde door de zwangerschappen

Noortje heeft helaas geen goede relatie met eten en haar mamalijf. Als tiener werd zij al door familieleden verplicht om te diëten en zo is zij eigenlijk al jarenlang aan het schommelen in haar gewicht. Net voordat ze zwanger raakte was het haar eindelijk gelukt om 40 kilo in 3 jaar tijd af te vallen. "Ik was zo trots! Maar toen tijdens mijn zwangerschappen mijn lichaam heel erg veranderde, wist ik even helemaal niet meer waar ik moest beginnen. Gelukkig ben ik een tijd geleden bij Adinda terecht gekomen!" 

De dieetmentaliteit

Op die moment is Noortje haar grootste uitdaging om de dieetmentaliteit los te laten. "Ik heb moeite met bepaalde voedingsmiddelen en heb door het vele diëten de sterke drang om alles te wegen en calorieën te tellen." 

Het liefst zou Noortje haar buik willen veranderen. "Het liefdevolle eerste huisje van mijn kinderen." Zij zou graag willen dat deze wat platter en stakker wordt. 

Ze probeert daar toch ook acceptatie in te vinden. "Ik berust me erin dat deze buik wellicht nooit meer echt de 'oude' wordt, maar ik ga nu prioriteit maken om goed en liefdevol voor deze buik te zorgen."

Tegenslagen

Noortje is er het meest trots op dat zij, ondanks de vele (stille) tegenslagen, altijd weer is opgestaan en weer voor haar doelen is gaan vechten. Ze is dan ook erg trots op haar doorzettingsvermogen! 

De spiegel van je ziel

Ook op haar ogen is zij trots. "Ik ben altijd al heel erg blij geweest met mijn donkere ogen. Ik vind ogen echt de spiegel van je ziel. Bij andere mensen let ik ook altijd op hun ogen."

Vergeet nooit hoe sterk vrouwen zijn

Wat Noortje jou als moeder wilt meegeven?

"Ik zou graag aan andere mama's willen meegeven dat als we oprecht op een liefdevolle manier elkaar ondersteunen; wij zoveel sterker zijn. Vergeet nooit hoe sterk wij vrouwen zijn!" 

Omarm je mamalijf

Noortje is ambassadrice van het "Omarm je mamalijf" traject. Zij leert tijdens het traject om de dieetmentaliteit stapje voor stapje los te laten en meer zelfacceptatie te ontwikkelen. Ze maakt hele mooie stappen en langzaam veranderen de dingen voor haar. Haar grootste succes tot nu toe? Het lukt haar steeds beter om voedingskeuzes te maken vanuit haar intuïtie en voelde zich niet schuldig toen zij koos voor een minder voedzame optie. 

Wil jij werken aan jouw relatie met eten en je mamalijf? Weet je niet goed waar je moet beginnen? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik denk graag even met je mee!

 

Back to blog