Nieuwe kleding kopen

Nieuwe kleding kopen

Een aantal weken terug besloot ik; ik heb nieuwe sportkleding nodig. De laatste keer dat ik namelijk korte sportbroeken en sporthemdjes had gekocht was voor mijn zwangerschap van Ryan.  Inmiddels ben ik 2 kinderen verder en is mijn lichaam toch wel wat veranderd en was die kleding gewoon echt te klein geworden. 

Dus daar ging ik op zaterdagmiddag naar de Decathlon. Ik had wat setjes uit het rek gepakt in verschillende maten en ik ging passen. De kleding die ik thuis was, had allemaal maat M, maar die maat pas ik op dit moment echt niet meer. Dus ik had vooral maat L en maat XL gepakt. 

Maat XL

Eenmaal in de paskamer merkte ik dat de maat L op zich wel pastte, maar het zat toch niet helemaal lekker. Vooral bij mijn borsten en bovenbenen zat het gewoon wat strak. Ik voelde me al niet comfortabel in mijn oude sportkleding, dus ik wilde nu ook voorkomen dat ik weer sportkleding zou kopen die eigenlijk niet lekker zat. 

Dus ik de maat XL aan en die zat gelijk heel mooi. Maar toch moest ik even slikken... Want ondanks dat ik alle lichamen accepteer en vooral ook mijn eigen lichaam accepteer zoals het is, vind ik maat XL blijkbaar toch wel een ding. 

Maar gelijk daarna dacht ik; het is eigenlijk wel logisch dat ik mij zo voel en zeker ook begrijpelijk. We leven immers in een maatschappij waarbij bepaalde lichaamsvormen en bepaalde kledingmaten meer geaccepteerd worden dan anderen. Dit is eigenlijk wat we continu om ons heen zien en horen en waar we mee opgegroeid zijn. 

Compassie tonen

Door dit begrip naar mezelf uit te spreken en niet te oordelen over deze gedachten, verdween het vervelende gevoel gelukkig al snel. Ik vond dat de kleding mooi stond en ik voelde mij er comfortabel in. Daarnaast zou niemand de maat te weten komen (behalve jullie nu), want dat zie je toch niet aan de buitenkant. 

Draag kleding die goed past en die je mooi vindt

Comfortabele, goed passende kleding dragen die jij mooi vindt is een hele belangrijke voorwaarde voor goed in je vel zitten. Die knellende broek of dat net te krappe t-shirt staat vaak toch echt wat minder mooi. Daarnaast confronteert te strakke kleding je continu met je lichaam. Je voelt bijvoorbeeld je buik de hele dag en laat dit nu precies het gebied zijn waar wij mama's vaak het meest onzeker over zijn. 

Dus mijn tip; doe alle te kleine en te krappe kleding weg. Doneer het aan een goed doel of geef het aan iemand die het nog kan dragen. Koop daarvoor in de plaats mooie kleding, waar jij je comfortabel in voelt en die goed past (ja ook al is dat misschien maat 46 of hoger). Je kunt aan de buitenkant niet zien welke maat jij draagt, dus probeer dat een beetje los te laten! 

 

Back to blog