Mama in de spotlight: Michelle van Deursen

Mama in de spotlight: Michelle van Deursen

Vanaf deze maand start ik met een nieuwe rubriek: Mama in de spotlight. In deze rubriek zet ik elke maand een mama in de spotlight die vertelt over het moederschap en haar uitdagingen rondom eten en haar mamalijf. Gewoon omdat alle mama's gezien mogen worden voor wie ze zijn, maar vooral om echte mama's te laten zien en andere mama's te inspireren en ze het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn die het soms moeilijk hebben.

Deze week in de spotlight: Michelle van Deursen (33) 

Mama, fotograaf en verpleegkundige

Michelle, getrouwd met Richard en mama van Aiden (9) en Jace (4), fotograaf en dialyse verpleegkundige, deed in oktober mee aan de "MomFidence & Health Boost Bootcamp" en besloot zich daarna aan te melden voor de livedag waar zij voornamelijk aan de slag wilde met haar spiegelbeeld, hoe ze naar zichzelf kijkt en zelfacceptatie. 

Michelle omschrijft zichzelf als hardwerkende moeder die graag klaar staat voor anderen. Iemand die altijd heel vrolijk is, maar deze vrolijkheid ook goed kan gebruiken als masker. Ze vindt haar ogen het mooiste aan zichzelf. "Ik heb helderblauwe ogen die eigenlijk altijd wel plezier uitstralen."

Als drukke en hardwerkende moeder vindt Michelle het vooral lastig om de balans te bewaken tussen haar werk, het moederschap en gewoon Michelle zijn. Want hoe de je dat nu, af en toe ook wat tijd voor jezelf nemen en niet altijd maar aan staan en zorgen voor anderen? Dat zijn vragen die zij zichzelf regelmatig stelt. 

Ik hou van je mama

Daarom kan voor haar het moederschap soms best ingewikkeld zijn. "Er zijn toch twee kindjes van jou afhankelijk en ik wil graag een goede moeder voor ze zijn."

Veel moeders zullen zichzelf hierin herkennen. Het moederschap kan heel wisselend voelen. Het is iets heel moois, maar het kan soms ook voelen als een enorme taak en grote verantwoordelijkheid. 

Maar zoals Michelle zegt: "Als er dan weer een paar armen om je heen worden geslagen en de woordjes 'Ik hou van je mama' worden in je oor gefluisterd dan kan ik niet anders dan genieten en trots zijn" 

Het zien groeien van je kind en de ontwikkelingen die je kind doormaakt, zijn dan ook wel de mooiste dingen aan het moederschap vindt Michelle. "Hoe ze hun eigen karakter ontwikkelen over de jaren is heel mooi om te zien. Beide hebben ze hun eigen karakter en ondanks dat er heus wel overeenkomsten zijn, verschillen ze ook echt van elkaar!"

Acceptatie van mijn lijf

Michelle zit midden in het proces van acceptatie van haar lijf en het ontwikkelen van een betere relatie met eten. "Het was echt heel slecht bij mij en emotie-eten was een behoorlijk ding. Sinds mijn laatste zwangerschap bleef ik dan ook maar aankomen en dat maakte mijn zelfbeeld er niet beter op".

Gelukkig gaat het sinds een paar maanden een stuk beter. Ze is veel minder bezig met wat ze eet en meer bij zichzelf aan het inchecken om te kijken wat ze echt nodig heeft. "En het mooie van dit alles; mijn gewicht gaat ook langzaam omlaag. En dat zonder obsessief met eten bezig te zijn!"

In de spiegel kunnen kijken

Op dit moment is de grootste uitdaging van Michelle om in de spiegel te kunnen kijken en gewoon trots op zichzelf te kunnen zijn. Dit is al een stuk verbeterd, maar ze is er nog niet. "Dit proces zal vast nog even duren aangezien ik ook voor mijn zwangerschappen nooit tevreden was met wat ik zag. Mindset is nu waar ik mee bezig ben. Stapje voor stapje kom ik steeds dichter bij dat doel"

Wat haar doel dan is? 
"Ik zou graag meer energie en focus willen hebben om alles te kunnen doen wat ik graag doe." Met de kinderen, voor haar bedrijf, maar ook voor haar werk in het ziekenhuis. Ergens speelt ook nog dat verlangen om af te vallen bij Michelle. Het is voor haar ok dat die wens er is. Maar ze focust zich liever op haar hoofddoel; meer energie krijgen. "Ik wil de leukste mama zijn voor mijn kinderen, maar ik wil ook de leukste versie van mezelf kunnen zijn."

Boudoir fotografie

Het meest trots is Michelle op het feit dat ze haar dromen achterna durft te gaan en dat ze "out of the box" durft te denken door voor boudoir fotografie te kiezen als niche. Dit heeft haar niet alleen op het gebied van fotografie veel gebracht, maar ook in haar persoonlijke ontwikkeling en op het gebied zelfacceptatie en zelfliefde. "Ik ben super trots waar ik nu sta en heel benieuwd wat de toekomst mij nog meer gaat brengen!"

Wees trots op wie je bent

Wat Michelle aan jou als mama mee wilt geven?
"Wees trots op wie je bent en waar je staat. We struggelen allemaal in ons leven als moeder, maar we hebben ook allemaal hetzelfde doel; onze kinderen gelukkig en gezond zien. Onthoud dat jij ook voor jezelf moet zorgen, zodat je er ook voor je kinderen kunt zijn. Het is oké om eens dat momentje voor jezelf te pakken. Voel je niet schuldig, maar geniet ervan!"

De livedag

Michelle leerde tijdens de live dag dat zij wel wat liever tegen zichzelf mocht praten. Het voelde voor haar alsof zij uit haar comfortzone kon gaan in een veilige omgeving. Voor Michelle was het een bijzondere ervaring die zij niet had willen missen en de live dag heeft haar enorm geholpen in haar groei. Ze is dan ook naar huis gegaan met een hoop nieuwe inzichten. 

Op zondag 10 maart organiseer ik weer een livedag en jij kunt hier bij zijn! Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. De eerste 4 aanmelding krijgen 15% korting!

Back to blog