Mama in de spotlight: Lotte van Arkel

Mama in de spotlight: Lotte van Arkel

Mama in de spotlight. In deze rubriek zet ik elke maand een mama in de spotlight die vertelt over het moederschap en haar uitdagingen rondom eten en haar mamalijf. Gewoon omdat alle mama's gezien mogen worden voor wie ze zijn, maar vooral om echte mama's te laten zien en andere mama's te inspireren en ze het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn die het soms moeilijk hebben.

Deze week in de spotlight: Lotte van Arkel (33 jaar)

Mama van twee jongens en onderneemster

Lotte (33) heeft, samen met haar partner Wesley, twee zoons Finn (4 jaar) en Lars (1 jaar). Ze is logopedist en eigenaresse van haar eigen logopediepraktijk in Lopik. 

Lotte volgt op dit moment 1:1 coaching bij mij, omdat ze heel erg worstelt met haar eetgedrag en het accepteren van haar mamalijf. Ze ziet zichzelf als een hardwerkende moeder met haar onzekerheden waaraan ze hard aan het werk is. "Iemand die met meer liefde naar zichzelf mag kijken, want dat verdient ze."

 Lotte ziet het moederschap eigenlijk als een enorm leerproces waar ze intens van geniet. "Het gaat met vallen en opstaan, maar het brengt zoveel gezelligheid en liefde met zich mee!"

Werk en privé combineren

Voor Lotte zit de grootste uitdaging van het moederschap hem in het combineren van werk en privé. "Het er eigenlijk continu voor je kinderen willen zijn, maar ook een praktijk draaiende houden. En dus accepteren dat je, je best doet en er zoveel mogelijk proberen te zijn.'

Gelukkig brengt het moederschap ook veel mooie dingen met zich mee. Volgens Lotte is het mooiste aan het moederschap dan ook: "De knuffels, de liefde en het samen genieten van de mooie momenten in het leven."

Strijd tegen de kilo's

Lotte heeft een haat-liefde verhouding met eten en voert al jaren een strijd tegen de kilo's. "Na veel diëten gevolgd te hebben, jojo ik er aardig op los en kan ik soms heel veel met eten bezig zijn in mijn hoofd. Na mijn tweede zwangerschap merkte ik dat mijn lichaam veranderd is. Het ziet er anders uit, maar het voelt ook anders. Afvallen gaat niet meer zo gemakkelijk en ik probeer te accepteren dat ik veranderd ben."

Dieetgedachten loslaten

De grootste uitdaging van Lotte op dit moment is dan ook; het niet continu bezig zijn met gezond en ongezond eten, het loslaten van dieetgedachten en accepteren dat haar lichaam veranderd is. "Ik ben op zoek naar een gezonde relatie met eten en daar hoort vallen en opstaan bij."

"Ik zou graag wat zekerder willen zijn mijzelf en mijn onzekerheid wat meer los kunnen laten. Ik zou graag willen dat ik niet altijd bevestiging nodig heb van anderen en ik zou toch ook graag slanker willen zijn." Dat gevoel kan Lotte nog niet loslaten en dat is ok. 

Lotte vind dit nog lastig. "Onzekerheid is en blijft onderdeel van mij, maar ik moet er een modus in gaan vinden om ervoor te zorgen dat het mij niet teveel belemmerd in mijn dagelijks leven." 

Mijn grootste trots zijn mijn kinderen

"Ik ben een lieve en hardwerkende moeder. Mijn kinderen zijn mijn allergrootste trots en hoe ik ze opvoed vol liefde en gezelligheid. Ik ben ook trots op mijn mooie praktijk waar ik veel mensen kan helpen."

Doorzettingsvermogen

Op de vraag; wat vind je mooi aan jezelf? Antwoordde Lotte: "De liefde die ik kan geven aan anderen (mijn vriend, mijn kinderen en de kinderen op mijn werk). Ook ben ik trots op mijn doorzettingsvermogen, omdat ik zoveel bereikt heb in het leven. Zowel zakelijk als privé."

Hulp vragen

Wat Lotte jou als moeder wilt meegeven?

"We mogen wat liever voor onszelf zijn en ook wat vaker om hulp durven vragen als we dit nodig hebben. We hoeven niet de hele wereld te redden en mogen ook echt wel eens steun vragen aan anderen."

1:1 coaching voor mama's

Lotte volgt bij mij een 1:1 coachtraject en samen werken we aan haar relatie met eten en proberen we te ontdekken waar haar onzekerheid vandaan komt. Binnen twee weken gaf Lotte al aan dat ze al een stuk minder obsessief bezig was met eten en dat haar snaaibuien al flink waren afgenomen. Lotte gaat nu stappen maken om zelfverzekerder te worden en haar mamalijf meer te leren accepteren. 

Wil jij werken aan jouw relatie met eten en je mamalijf? Weet je niet goed waar je moet beginnen? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik denk graag even met je mee!

Back to blog