Mama in de spotlight: Amanda Visscher

Mama in de spotlight: Amanda Visscher

Mama in de spotlight. In deze rubriek zet ik elke maand een mama in de spotlight die vertelt over het moederschap en haar uitdagingen rondom eten en haar mamalijf. Gewoon omdat alle mama's gezien mogen worden voor wie ze zijn, maar vooral om echte mama's te laten zien en andere mama's te inspireren en ze het gevoel te geven dat ze niet de enige zijn die het soms moeilijk hebben.

Deze week in de spotlight: Amanda Visscher (34)

Mama van drie zoons en een vierde kindje onderweg

Amanda is getrouwd met Rick (37) en samen hebben zij drie zoons. Jason (bijna) 14 jaar, Tyler 7 jaar, Marvel 4 jaar en ze is 12 weken zwanger van een broertje of zusje. Ze werkt als telefonisch-klantenservice medewerker bij een groot energiebedrijf en is daar ook projecttrainer. 

Amanda heeft het "Omarm je mamalijf" traject bij mij gevolgd en heeft deelgenomen aan de livedag in november. Ze omschrijft zichzelf als een sterke vrouw die veel heeft meegemaakt en toch altijd door blijft knokken. Volgens veel vrouwen heeft Amanda het 'perfect slanke' lichaam, maar zo voelt niet voor haar. "Mijn lichaam wordt door de meeste mama's nog net niet aanbeden, maar voor mij voelt het heel dubbel. Ik zie mijzelf echt niet zoals andere vrouwen mij zien. Ik ben hard aan het werk met Adinda om hier verandering in te brengen!" 

Amanda noemt het moederschap altijd haar "georganiseerde chaos". "Het is behoorlijk druk en chaotisch en je probeert als moeder altijd een beetje orde te scheppen in die chaos. Alle ballen hoog te houden en niet iedere schoolbezigheid, tandarts- of consultatiebezoek daarbij te vergeten."

Mom guilt

En daar zit voor Amanda dan ook gelijk haar grootste uitdaging in. Om alle ballen hoog te houden en, zoals ze dat zelf zegt, "mom guilt, verschrikkelijk!" Amanda weet dat het belangrijk is om tijd voor zichzelf vrij te maken, omdat je dan de mama kunt zijn die je wilt zijn. Maar zodra ze dan iets voor zichzelf doet, komen automatisch toch die schuldgevoelens. "Nu mis ik kostbare tijd met mijn kids!" 

Daarnaast vindt ze ook dat er veel te hoge verwachtingen rusten op de schouders van moeders. "Het lijkt alsof je het nooit goed kunt doen. Ik heb mezelf echt moeten afleren om me hiermee bezig te houden."

Amanda zelf noemt het heel cliché, want ondanks dat ze het soms ingewikkeld vindt, vindt ze ook dat je er inderdaad ontzettend veel moois voor terugkrijgt. "De liefde die je krijgt, helemaal als jongens-mama, dat is het zware moederschap uiteindelijk toch allemaal wel waard!" 

Ze vindt de allerkleinste momenten het mooiste: toch even die knuffel bij het wegbrengen naar school of de woorden "Mama ik hou van jou", zomaar uit het niks. "Heerlijk!"

Te dun

Amanda heeft eigenlijk altijd een haat-liefde verhouding gehad met haar mamalijf. Ze houdt van lekker eten, maar omdat ze altijd te dun was en diëten mee kreeg om aan te komen, zorgde dat ervoor dat het plezier in eten verdween. "Het voelde als een verplichting naar een onhaalbaar doel. Mijn mamalijf vond ik zwanger prachtig, maar was ook toen weer te dun. Dus ook daar weer die oneindige strijd. Nu heb ik daar steeds minder moeite mee dankzij het "Omarm je mamalijf" traject!"

Al die mooie rondingen verdwijnen

Op dit moment is de grootste uitdaging van Amanda haar gewicht tijdens de zwangerschap. Ze is bang om straks bij de verloskundige weer te horen dat ze te weinig aankomt. "En als ik straks bevallen ben, dat al die mooie rondingen die ik nu heb, als sneeuw voor de zon verdwijnen."

Amanda zou dan ook het liefst haar kijk op haarzelf en hoe zij soms haar mening door anderen laat beïnvloeden willen veranderen. "Dat laatste lukt mij gelukkig steeds beter." Al voelt het soms wel als een lange weg voor Amanda, maar wel eentje die ze graag vol in wilt slaan. "Als er iets is waar ik slecht in ben dan is het opgeven, gelukkig!"

Neurodivers gezin

Het mees trots is Amanda op alles wat zij als gezin hebben meegemaakt en hoe ongelooflijk sterk en volhoudend zij zijn. "Wij zijn een neurodivers gezin waarvan beide ouders PTSS hebben en kampen met financiële problemen mede dankzij de gebeurtenissen waarvan wij dus ook de trauma's hebben opgelopen. Ondanks dat we vaak pech hebben, blijven we doorknokken!" 

Als ik Amanda vraag wat zij het mooiste vindt aan zichzelf dan zegt zij het volgende: "Als we het dan hebben over mijn lichaam, dan mijn ogen en mijn kaaklijn." Amanda heeft als amateur model gestaan voor fotografen en daarbij vond ze de portretten altijd het mooiste bij zichzelf vanwege die ogen en kaaklijn. Over haar als persoon vindt Amanda het mooiste aan zichzelf dat ieder geheim bij haar veilig is en dat iedereen altijd alles met haar kan bespreken. "Niks is te gek voor mij."

Wees lief voor jezelf

Wat Amanda aan jou als moeder mee wilt geven?

"Volg je moederinstinct gewoon, luister niet naar de rest. Doe het op jouw manier en laat je vooral niet beïnvloeden door anderen. En vooral: wees eens lief voor jezelf! Durf jezelf te zijn, van jezelf te houden zoals je bent en verwen je zelf zo nu en dan want dat verdien je! Neem die gezichtsbehandeling, ga lekker shoppen voor een nieuwe garderobe voor jezelf of lekker een dagje naar de sauna!"

Omarm je mamalijf traject

 Amanda leerde tijdens het "Omarm je mamalijf" traject haar lichaam accepteren zoals het is. Het voelt voor haar alsof er een einde komt aan die oneindige strijd met haar mamalijf. Ze heeft eindelijk meer rust gevonden. 

Op donderdag 1 februari start er weer een nieuwe groep mama's met het "Omarm je mamalijf" traject. Klik hier voor meer informatie en mocht je interesse hebben? Plan dan vooral even een online call in met mij. Dan kunnen we kijken of we een match zijn. 

Back to blog