Ik ben gestart met iets nieuws! Balans test

Ik ben gestart met iets nieuws! Balans test

6,3 miljard mensen krijgen niet genoeg omega 3 binnen en bijna iedereen krijgt teveel omega 6 binnen. We zijn uit balans. Dit kan de normale functies van hart, hersenen en ogen beïnvloeden, wat ontstekingsreacties tot gevolg kan hebben. Een eenvoudige bloedtest kan onthullen hoe de balans is in jouw lichaam. 

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat ons lichaam niet zelf aan kan maken. Het wordt op natuurlijke wijze aangemaakt in het weefsel van vette vis en algen. Om gezondheidsvoordelen te behalen hebben volwassene dagelijks 2 gram EPHA en DHA (omega 3 vetzuren) nodig. Dat lijkt misschien niet veel, maar eet jij elke dag minstens een portie sardientjes, ansjovis, makreel, zalm, schaaldieren of walnoten?

Ja? Dan krijg je voldoende binnen. Maar deze producten bevatten ook een hoop verontreinigende stoffen die niet goed zijn voor je lijf in grote hoeveelheden. Nee? Dan behoor je waarschijnlijk tot de 6,3 miljard mensen met een tekort. 

De meeste van ons krijgen niet genoeg omega 3 binnen

De waarheid is dus dat de meeste van ons niet zoveel vis eten. We eten vaak wel veel vlees, kip, rijst snoep en ander ultrabewerkt voedsel. Daardoor hebben we veel te veel omega 6 en niet genoeg omega 3 in ons lichaam. Jammer genoeg is 97% van ons niet in staat om een balans te houden tussen deze vetzuren door voeding alleen. Ik ook niet. 

Doe de balanstest

Daarom heb ik besloten om omega 3 balanstesten aan te bieden. Met een eenvoudige bloedtest via een vingerprikje wordt een bloedtest gedaan en je omega 6:3 balans gemeten, maar ook hoe fit je cellen zijn om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen op te nemen. 

Ondersteun je gezondheid

 Een goede omega 6:3 balans in je lichaam:

 • Draagt bij aan een normale hersenfunctie
 • Draagt bij aan een normaal immuunsysteem
 • Helpt bij het beschermen tegen oxidatieve stress
 • Ondersteunt een goede en gezonde oogfunctie
 • Draagt bij aan normale botten, spierfunctie, normale tanden en celdeling
 • Ondersteunt normale bloedtriglycerideniveaus, normale bloeddruk en normale calciumniveaus in het bloed

  Test doen?

  Wil jij weten hoe de omega 6:3 balans is in jouw lichaam en wat je kunt doen om deze balans te verbeteren? Maak dan nu een afspraak en dan help ik je graag verder!

  Klik op deze link voor het maken van een afspraak en vermeld er even bij dat je interesse hebt in de bloedtest. 

  Back to blog