Hoe ik mij nu voel, dat gun ik iedereen!

Hoe ik mij nu voel, dat gun ik iedereen!

Afgelopen maand realiseerde ik mij hoe ver ik al ben gekomen de afgelopen jaren en hoe mooi het eigenlijk is dat ik hier nu ook andere mama’s mee mag helpen.

Van worstelen met volwassen worden, beïnvloed door de dieetcultuur en het hebben van een onrustige relatie met eten, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. 

Naar rust rondom eten, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, rust, ontspanning en de vrijheid om bewuste keuzes te maken waarmee ik goed voor mezelf kan zorgen.

Dat gun ik iedere mama 💜

Kwetsbaar meisje

Als tiener was ik een kwetsbaar meisje die vroeg rondingen kreeg. Ik was niet zoals alle andere meisjes en andere kinderen noemde mij dik. Ik werd beïnvloed door de dieetcultuur en alle beelden die ik voorbij zag komen op televisie en in tijdschriften. Ik zag dat mijn lichaam anders was en dat ik niet leek op dat zogenaamde ideaalplaatje. Dat zorgde voor een gevoel van niet goed genoeg zijn. 

Ik vond het moeilijk om met mijn emoties om te gaan en dat zorgde ervoor at ik last kreeg van eetbuien en dat ik steeds dikker werd. Met als gevolg dat ik nog minder blij was met mijn lichaam en mezelf... 

Dieet

Totdat ik besloot dat het anders moest en ik zette mezelf op dieet. Ik viel af en aan de buitenkant veranderde mijn lichaam. Maar van binnen voelde ik mij nog steeds hetzelfde. In mijn hoofd voldeed ik nog steeds niet aan dat ideaalbeeld en was het dus nog niet goed genoeg. 

Mijn relatie met eten en bewegen werd obsessief. Ik telde elke calorie en moest zeven dagen per week in de sportschool staan. Ik was continu in mijn hoofd bezig met eten en mijn gewicht en het beheerste mijn hele leven. 

Ik wilde het zo graag perfect doen dat ik besloot om er een opleiding voor te gaan doen; Voeding en diëtetiek. Ik dacht, dan kan ik het in ieder geval niet meer fout doen. 

Ik had veel last van lichamelijke klachten. Haaruitval, een onzuivere huid, weinig energie en veel buikklachten. 

Nu ik zo terugdenk aan deze periode denk ik dat ik aardig dicht tegen een eetstoornis aanzat zonder dit echt te beseffen. Ik dacht namelijk dat ik gezond bezig was. 

Zwanger

Toen raakte ik zwanger. Paniek! Mijn lichaam veranderde en ik had hier geen controle over. Hoe dankbaar ik ook was dat ik zwanger was, de obsessie met eten en bewegen bleef. 

Ik durfde eigenlijk niet te eten, maar ik wist dat ik moest. Daarnaast was ik nog steeds elke dag te vinden in de sportschool. Op zich natuurlijk geen probleem, maar wel met de redenen die ik had. Ik wilde vooral niet te veel aankomen. 

Ik maakte mij zorgen over hoe mijn lichaam er uit zou zien na de zwangerschap. Zou het ooit nog weer de oude worden?

Intuïtief Eten

Toen ik eenmaal bevallen was, kwam ik gelukkig in aanraking met Intuïtief Eten. Ik wist dat, door het mama worden, mijn oude leefstijl niet meer houdbaar was. Ik wilde ook genieten van mijn kindje zonder de hele dag in mijn hoofd bezig te hoeven zijn met eten en mijn gewicht. 

Mijn relatie met eten herstelde en ik begon mijn lichaam te accepteren zoals het was. En wat een ongelooflijke rust bracht dat! Ineens kwam er ruimte in mijn hoofd om met andere dingen bezig te zijn. Om bewust aanwezig te zijn in het moment en te spelen met mijn zoontje. Om na te denken over de toekomst en wat ik daarin graag zou willen. 

En ik dacht; dit is het! 
Ik wil dat andere mensen dit ook kunnen ervaren. 

Tweede zwangerschap

Ik raakte nog een keer zwanger en naast veel dankbaarheid en liefde voelde ik deze keer ook meer rust. Mijn lichaam veranderde, maar dat was ok. Ik voelde zelfvertrouwen en acceptatie. 

Mijn gewicht is niet meer belangrijk

Na een aantal pittige jaren waarin ik veel heb meegemaakt en het zowel lichamelijk als mentaal heel zwaar heb gehad, voel ik me goed. 

Ja mijn lichaam is verandert. Dat komt doordat ik twee kindjes heb gehad, depressief ben geweest, medicijnen heb geslikt en veel stress heb gehad, omdat mijn moeder is overleden. Ik ben dikker dan ik was, maar ik zit lekker in mijn vel. 

Ik voel mij ontspannen en eten is gewoon eten. 
Ik heb geen ideaalbeeld meer. Ik ben wie ik ben en dat gewicht is gewoon wat het is. En dat is ok. 

Zelfacceptatie

Wil jij ook graag meer rust rondom eten en je gewicht? Ben jij er klaar voor om die eeuwige stijd met diëten, eten en je lichaam te stoppen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? 

Plan dan nu gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Ik denk graag even met je mee!

Back to blog